sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Ikkunoita ja kattotöitä

Eilinen ja tämä päivä on menneet tiukasti talon rakentamisessa. Lähinnä maalaamisessa, mutta muutakin on saatu aikaiseksi. Nyt ei tuo runosuoni oikein syki, joten turvaudutaan moniin valokuviin :o)

Tilasin Kärkkäiseltä Proxxonin sirkkelin, mutta en ole vieläkään ehtinyt sitä kaiken kiireen keskellä kokeilla....


Lomalla iskä toi mulle autotallista kokeiluun tällaisen höylän (olikohan se nyt karahöylä....), ja sillä on Niin vaivatonta viistää mm. biltematikkujen kulmia. Tämän oman yksilön kävin prajntaina ostamassa Tarjoustalosta.Samaisella kauppareissulla eksyin Jumbon Prismaan, jossa vaihdellaan hyllyjen paikkoja samalla kun tehdään  remonttia.... Ja..... Jos on 3 pakettia myynnissä halvalla, niin montako kannattaa ostaa....? ;o)


Seuraavana pari kuvaa ikkunoiden rakentelusta. Puitteita oli kaikkiaan 28 kappaletta ja 2 puitteen väliin liimataan tuollaiset valmiit kalvot. Mutta kuten kuvasta näkyy, monta puitetta on vielä maalaamatta, kun kalvoja on vielä monia jäljellä. Pyykkipojat on hyviä puristimia tällaisissa liimauksissa.Talossa on 9 kattolapetta, jotka ovat kaikki koveranmuotoisia. Liimasin kattopaanut ihan normaalille kopiopaperille, johon olin ensin piirtänyt muodon katon vanerista. Työtä alottaessa minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä kuinka paljon noita paanuja on. Joten jouduin laskemaan kaikki palat ja sitten menekin. Nyt kun suurin osa katoista on jo liimattu paperille, paanuja näkyy jäävän hyvinkin yli. Kuvat ei näköjään halua asettua vaakaan, syytä en tiedä...Äsken liimailin näitä valmiita paanuarkkeja paikalleen. Ja vähän joutui käyttämään mielikuvitusta tuossa liimauksen tukemisessa :o)

Tässä kuvaa tornista. Siinä näkee millasta HP-vaneria tämä talo on. Nuo skraadut tarvii kitata ja maalata sitten vielä kerran.Kauppareissulla osui silmät kassalla Herra Hakkarainen purkkiin, josta joku on muistaakseni oli tehnyt roska-astian.... Ja tosi hyvän liimapurkin saa Schwarzkopfin hiusväristä. Pieni nokka ja kierrettävä korkki! Eilen tulikin hiuksista sitten cyber purplet ;o)

Huomenna on taas maanantai ja pitää lähtee rakentaa ihan oikeeta taloa :o( Paljon mieluummin värkkäisin tätä pientä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti