lauantai 19. tammikuuta 2013

Katto ja ikkunat

Piiitkän tauon jälkeen olen tänään kaivanut esille Beacon Hillin osaset. Ja suoraan sanottuna etsinyt niitä pitkin kämppää. Viime viikonlopun järjestyksen vaihto ei ainakaan helpottanut tätä tehtävää. Totesin, että kuiva ja lämmin huoneilma on tehnyt tepposet kattolevyille. Ne on aivan korput ja käpristyneet. Olisi silloin joskus pitänyt ne heti liimata kattovanereihin kiinni. Nyt näyttävät tältä. Tuo levyhän pitäisi istua tuonne sinisen raamin taakse :o)


Tuohon tornipalaan pitää ensin liimata alusvanerit, johon taas liimaan paanupaperin. Paanuthan olen liimannut ihan tavalliselle kopiopaperille. Yritin pitää noita levyjä kuuman vesisaavin päällä, mutta ei se auttanut. Luultavasti haudutan niitä mun ilmankostuttimen päällä ja sitten yritän saada ne taipumaan paikoillensa. Seuraavassa tulitikkuviritelmä, jonka avulla liimaus kuivuu niin, että jää tilaa vielä reunaan tuolle paanupaperille.Tässä näkyy teippiviritelmä, joka pitää terassin kattoa paikallaan liiman kuivumisen ajan. 


Tänään olen liimannut ikkunoihin ikkunapenkit sekä ylä- että alareunoihin.


Ja hiukka harjoittelin seinäpanelointiakin:


Tein tällaisen pahviviritelmän, jotta sain liimattua ikkunapuitteet kohdilleen aukkoihin. Humenna on vielä edessä ikkunoiden vuorilautojen liimaukset ja sen jälkeen alkaisi olemaan suurin osa ikkunoista valmiina. Tai no, onhan noita vielä senkin jälkeen kesken, koska yläkertaan tulee noita katossa olevia ikkunoita. Ja pari erkkeriäkin on vielä ihan vaiheessa :o)


Rakentamisessa joutuu käyttämään myös hajuvettä, dödöä ja huulirasvaa :o)


Alkaa olemaan 12 tuntia rakentamista tälle päivää täysi. Vielä kyllä ajattelin ihan vähän maalailla, niin maali on sitten aamusta taas kuivaa eikä tule urakkaan turhia seisokkeja. 

2 kommenttia:

  1. Komea talo.
    Tupsahdin jostakin vierailulle. En ole vissiin ennen poikennutkaan. Täytyy seurailla jatkoa.

    VastaaPoista