sunnuntai 18. elokuuta 2013

Lumikin ja kääpiöitten huonekaluverstas

Kaikki alkoi yhdestä sängyn ohjeesta. Sitten sänkyjä olikin yhtäkkiä 8.... Ja kun niistä yhden annoin kiitokseksi Lily-kaimalle, niin seuraavaksi sänkyjä olikin jäljellä 7 = 7 kääpiötä. Olipa kerran.....

Aluksi tietenkin pitää katella vähän ohjetta, ja sitten soveltaa, ja sitten alkaa sahaamaan! Iskän kanssa sahattiin isommalla sirkkelillä vanerista soiroa, josta pystyi tekemään tuon sängyn pohjat ja päädyt. Pikkunen Proxxon vaan turhaan kuumuisi siinä sahailussa. Vanerista leikattiin myös kapeaa soiroa, joista tein sängyn jalat. Seuraavaksi palat hiotaan ja liimataan sänky kasaan.Tämä oli se ensimmäinen sänky, johon ensimmäistä kertaa ikinä yritin maalailla kukkakuvioita. Sittemmin tämä sänky maalattiin yli, ja siitä tuli tummempi sininen.
 

Tässä kääpiöitten sängyt odottamassa kasaamista ja maalaamista.


Lopullinen väriskaala on sitten tällainen! Ei puutu väriä! Keltainen on muuten surkea maalin väri. Se on todettu monesti, koska väri on todella huono peittämään. Tuokin sänky on varmaan vielä maalattava yhden kerran.


Tietenkin tämäkin homma alkoi paisumaan mielessä, ja seuraavaksi tuli pohdintaan, että mitäs muuta niille kääpiöille voisi rakentaa. Tarviihan ne tietenkin pöydän ja tuolit. Sitten tuli päähän ajatus kuin salama kirkkaalta taivaalta. Josko tekisi tuolin jalat puuhelmistä.... Niitä sentään löytyi paikallisesta S-Marketistakin... Eli ei muuta kun grillitikkuja ja siihen helmiä jono jonoon.... Tältä se näytti.


Jokaisesta tuolin jalasta tuli omalla tavallaan uniikki. Helmet on kyllä laitettu samassa järjestyksessä, mutta eihän ne tietenkään ihan symmetrisia ole. Eikä haittaa yhtään! Kuvassa näkyy myös pöydän jalat (tumman ruskeat) ja toki Lumikilla pitää olla pylvässänky. Niihin on menossa nuo oikealla olevat pitkät kepukat.


Tässä on maalattuna tuolin jalat. Maali oli tosi hyvää, koska on niin peittävää.


Liimaus olikin sitten melkosta näpertelyä. Mutta kyllä niistä lopulta tuolia tuli! 

1 kommentti:

  1. Vähänkö ihanat sängyt ja tuolit! Aikamoinen näperteleminen noissa tuoleissa.

    VastaaPoista