keskiviikko 5. syyskuuta 2012

37 levyä vaneria

Huomenna alkaa taas työt pitkän loman jälkeen. Tänään olen taas hypistellyt Beacon Hillin osia ja kuvia, jotta pääsisi taas senkin rakentamiseen takaisin. Rakentamista päivät, rakentamista illat. Laitan tähän linkin My Beacon Hill -blogiin, jossa on ihania kuvia samanlaisesta talosta kuin omani. Olen tulostanut itselleni vihkosen, jossa on noita ulkopuolen kuvia. Taloni kokoamisohje ei ole todellakaan mikään kovin selkeälukuinen. Osia on talossa ihan älyttömästi. Kuvat kertokoon puolestaan.

Tässä ensin kuvaa kokoamisohjeesta. Noita A3-kokoisia sivuja on 3 kappaletta (2-puoleisia). Sen lisäksi on kuvat kaikista vanerilevyistä, joita paketissa oli. Otin lähikuvan ohjeesta, jossa näkyy kuinka selkeitä ohjeet ovat ;o)

Tässä kuva vihkosesta, josta on paljon apua, kun tekee omaa taloa. Lisäksi olen tallentanut muiden talojen kuvia koneelle, joista voi sitten zoomata ja katsoa vinkkiä.


Tässä kuvassa 1 ikkunan ylä- ja alalaudan tarvikkeet.... Olen teippaillut nippuja, koska näitä pitäisi maalata monella eri värillä. Näin kun on niputtanut, niin ei tarvi sitten maalaamisvaiheessa alkaa ettiskelee.


Taloon joutuu maalaamaan 28 ikkunanpuitetta. Paketin mukana tuli muovikalvot eli ikkunalasit, joihin on valmiiksi piirretty kuvioita. Tuossa samaisessa kuvassa on myös kattoon tulevat nurkkalistat. En ole kyllä vielä todellakaan keksinyt, kuinka nuo istuu paikalleen kaareviin nurkkiin.


Näitä pussukoita sitten riittää.... Eli olen painellut paloja irti vanerilevyistä ja laittanut samat palat minigrip-pusseihin.


Vanerilevyjä on kaikkiaan 37 kappaletta. Ja tuo amerikkalainen vaneri on todellakin ns. haistapaskavaneria. Tällaista nimistystä käytetään töissä huonolle vanerilaadulle. Raksaslangia, juu nou ;o)Kuistille tulee tällaiset pilarit. Ja jotain kertonee sekin, että tuollainen 1 pilari koostuu 15 eri vanerinpalasta. Nuo nyt ei ole vielä valmiita, vaan puuttuu koristepalat. Ja kittiä ja maalia.Tässä talon haastavat katot. Alle on rakennettu ensin runko.


Sen päälle tulee tuollaiset ohkaiset vanerit.


Ja vanerien päälle pitäisi kiinnittää nämä paanut. En vain tiedä kuinka sen tekisi, koska pohja on kuitenkin kaareva, mutta nuo lastut aikas jäykkiä. Olipahan muuten kova homma uittaa nuo kaikki lastut petsissä. Niin ja näihin kaareviin nurkkiin pitäisi taiteilla ne kaarevat nurkkalaudat....


Tässä lähikuva räystäästä. 


Starkista löytyy tällaisia siveltimiä. On mun mielestä tosi hyviä. Ei irtoo karvoja! :o)


Sitten vinkki kaikille Bauhausissa vierailijoille. Laminaattiosastolla on tällaisia näytekappaleita. Hiukan pienempiä kuin A4. Mä olin ihan leuka rinnassa, kun huomasin nämä. Aattelin ensin, että olisi ilmaisia, mutta lopulta bongasin hinnan 1,55 e/kpl. Vaan ei sekään nyt ollut kovin paha, joten piti ostaa pari näitä. Nuo on tosiaan vain jotain 1-2 mm paksuisia.


Päivitys vähän pomppii asiasta toiseen. Tässä 1. kerroksen sisäporras. Ei todellakaan valmis. 2. kerroksen porras ei ole vielä missään vaiheessa :o) Kaikki huoneiden pinnat pitäisi olla ennen näiden asennusta valmiita, joten portaillakaan ei oo kiire....


Olen joskus vuosia sitten tehnyt tällaisen hyllyn astiastolle. Hyllykkö oottaa tuolla kirjahyllyn vitriinissä, että rakennusurakka valmistuu. 

2 kommenttia:

  1. Huh... *rolleyes* Mutta kyllä siitä tulee hieno! :)


    P.S.Kiitos sadannelle seuraajalleni... :)

    VastaaPoista